רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  תביעות ביטוח

13/08/2010 | 07:34 | מאת: רשלנות רפואית

שלום, לפני כשנה וקצת יותר אחי שיחק כדורגל ונפל על כף היד. הוא הלך לאורטופד של קופ"ח כללית וזה אמר לו כי הוא נקע את היד וכי הדבר יחלוף. הוא לא שלח אותו לצילומים או לבדיקות אחרות. כיום (לאחר שנה וקצת) אחי לומד דוקטורט בארה"ב ומכוון שחש שוב בכאבים ביד ניגש לרופא בארה"ב וזה אמר לו כי הוא לא יכול לומר לו מה יש לו ביד ללא צילום mri- ולכן שלח אותו לצילום שכזה. אחי עשה את הצילום והרופא אמר שמהצילום רואים כי יש לו שבר בכף היד וכי עליו לעשות ניתוח. הר הוא במקום כזה שנוטע לפורענות. חשוב לומר כי אילו לפני שנה וקצת הרופא של הכללית היה שולח את אחי לצילום ומגלה את השבר אז הפתרון לבעיה היה הרבה יותר פשוט כמו חבישה בגבס ולא ניתוח. לא רק שניתוח זה דבר לא נעים, הוא גם דורש החלמה מאוד ארוכה, פזיוטרפיה וכמובן הרבה כסף. יש השתתפות עצמית שאחי צריך לשלם למרות שהוא מבוטח מטעם האוניברסיטה. שאלתי היא: מה הקייס של אחי בכל הסיפור הזה? האם הוא יכול לטבוע את קופ"ח כללית או את הרופא שטיפל בו בארץ ופעל בסוג של רשלנות שכיום אחי משלם עליה את המחיר? אם לא - מדוע? ואם כן- מהם הצעדים שעלינו לנקוט בהם? ממה להתחיל? תודה.

השאלה המרכזית היא האם נגרם לאח שלך נזק בלתי הפיך? אם כן יש מה לתבוע אם לא אז אין קייס

13/08/2010 | 13:29 | מאת: המשך שאלה

הנזק אכן בלתי הפיך כי עליו לעבור ניתוח שלניתוח 2 תוצאות אפשריות- אחת יותר טובה ואחת פחות טובה אך שניהם אינם טובות כי גם ניתוח לא ירפא אותו לגמרי. כלומר-הוא אכל אותה. נזק ישאר לו לתמיד.ניתוח רק ימנע מהמצב להחמיר. השאלה היא- מהם הצעדים בהם עלינו לנקוט כעת? ממה להתחיל? במיוחד לאור העובדה כי הוא בארה"ב ולא בארץ. תודה

מנהלי פורום תביעות ביטוח