שאלה לגבי בדיקת ECCבתעלת צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

05/08/2016 | 16:27 | מאת: נגה

שלום, שאלה לגבי סרטן בתעלת צואר הרחם. איך יודעים לעשות בדיקת ECC ? הרי לא ניתן לראות שמשהו לא תקין בתעלה בעזרת קולופוסקופיה? אני שואלת כי בעבר היו לי ממצאים של CIN 2-3 ונשאית של זן מס 16 בהריון .לאחר ההריון התבשרתי כי הנגעים חלפו ובבדיקת PCR נמצאתי ללא הנגיף אך בעלי נמצא נשא. כל חצי שנה עוברת בדיקת קולפוסקופיה -תקינה. בחודש האחרון סובלת מכאבים בגב תחתון שלעיתים עוברים למתניים או לבטן תחתונה.ניגשתי שוב לעשות קולפוסקופיה-תקינה.לא היו ממצאים ולא היה צורך בביופסיה.אך אני יודעת שיתכן שבתעלת צואר הרחם יש גם ממצאים ואת זה לא בדקו. איך אפשר לדעת ללא בדיקת ECC?

איך יודעים לעשות בדיקת ECC ? = רופא מיומן בתחום עושה זאת ללא קושי. איך אפשר לדעת ללא בדיקת ECC?= אי אפשר לדעת מה המצב בתעלה ללא ECC

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם