וירוס הפפילומה - ניתוח או לא??

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

21/10/2014 | 17:10 | מאת: רחלי

יש לי את הוירוס כבר שנה ועשרה חודשים, אני שוקלת היריון והורפאה המליצה על ניתוח לייזר או מקומי. אשמח לדעת מה מומלץ והאם ההליך כואב - לא מצאתי שום מידע לגבי זה. ממצאים להלן: ממצאים קולפוסקופיים של AWE בשעה 4 ו6 ובשעה 3 אשר בביופסיות חוזרות (X4) מדגימות קוילוציטוזיס LGSIL/ פאפים תקינים. דיספראוניה בחדירה בשנה האחרונה (יש צריבות וכאב בזמן קיום יחסי מין)מה ניתן לעשות בקשר לזה? והאם הבן זוג יכול להידבק, ומה ניתן לעשות כדי למנוע זאת? הרופאה אמרה לי שאל חשש וניתן לקיים יחסי מין. אודה לתשובתך.

לא יכול להמליץ על טיפול ללא בדיקה. כעיקרון אני מסיר גדולי קונדילומה בלייזר בהכוונה של קולפוסקופ ואחרי סילוק כל הנגעים עושה בדיקת PCR ל HPV ואחרי שתקין אפשר חיסון.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם