וירוס פפילומה ויעילות החיסון

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

23/07/2019 | 17:33 | מאת: אורחת

היי, אני כבר שנים עושות בדיקות סדירות של פאפ שתמיד נמצאו שליליות. בדיקה אחרונה ב2018 נמצאה שלילית. לפני כחודש נראו אצל בן זוגי הקבוע מזה שנתיים יבלות מעל איבר המין. בבדיקה אצל רופא נאמר לו שהוא 95% נדבק ממני, הרופא צרב את היבלות ואמר לו שמותר לנו לקיים יחסי מין בנתיים רק עם קונדום עד שאני אבדק. השאלות שלי הן: 1. מדוע הרופא לא שלח אותו לבדיקה אם הוא נושא גם את הנגיף? 2. לא נמצאו לי סימפטומים כשנבדקתי ונשלחתי לקולפוסקופיה. במידה ובבדיקת הקולפוסקופיה יתברר שאני הדבקתי אותו, האם מתישהו נחזור לקיים יחסי מין ללא קונדום? 3. אם הוירוס בא והולך זה אומר שתמיד יש חשש שהיבלות שלו יחזרו? תודה מראש.

1. מדוע הרופא לא שלח אותו לבדיקה אם הוא נושא גם את הנגיף? = לא יודע 2. האם מתישהו נחזור לקיים יחסי מין ללא קונדום?= מומלץ אחרי שתוצאות HPV PCR של שניכם תהיינה תקינות 3. אם הוירוס בא והולך זה אומר שתמיד יש חשש שהיבלות שלו יחזרו?= אכן, החשש הוא - אם הנגיפים נמצאים

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם