החלמה מ hpv והידבקות חוזרת

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

27/09/2018 | 19:20 | מאת: יפה

שלום וברכה. 5 שנים שלא עשיתי בדיקת פאפ ולאחר שעשיתי תוצאות חזרו לא ברורות ומביופסית הקולפוסקופיה נמצאה cin 2-3 ועברתי הליך קוניזציה. בן זוגי מזה כ- 5 שנים עבר בדיקת pcr ובה נמצאו כ 5 זני הפפילומה כולל זן 18 ו- 16. מאז אנו משתמשים בקונדום. המסקנה היא אחת והיא אומרת שלאורך 5 שנים היה לשנינו את הוירוס והוא לא עבר כי פשוט המשכנו להדביק אחד את השניה ללא ידיעה. השאלה היא, איך להיפטר מהוירוס שכן הקונדום לא מגן ב 100%, האם אנחנו פשוט נמשיך להדביק אחד את השניה? איך נוכל לנהל חיי זוגיות כך? בנוסף, איך ניתן לדעת האם גם אצל בן זוגי התרחשו שינויים כלשהם בתאים במהלך ה 5 שנים הללו? תודה לתשובתך

מומלץ לשניכם לעשות בדיקת PCR ל HPV ולפי זה להמשיך את הדיון.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם