קוניזציה לאחר בדיקת פאפ לא תקינה

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

20/01/2018 | 12:06 | מאת: חסוי

היי, לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת פאפ שיצאה לא תקינה (LSIL) , עשיתי ביופסיה וקולפוסקופיה ויצא תקין. חזרתי לביקורת לאחר חצי שנה ובדיקת הפאפ יצאה שוב לא תקינה אבל HSIL.שוב ביופסיה יצאה תקינה וגם הקולפוסקופיה. המליצו לי לעבור קונזיציה. האם זה אכן מומלץ או שיש עוד בדיקות שאני יכולה לעשות במקום לעבור את התהליך הזה?

20/01/2018 | 12:45 | מאת: חסוי

גם הייתה לי דלקת האם זה יכול להשפיע על התוצאה? מצד שני עשיתי בדיקת וירוסים ויצא שיש לי זנים 18+56+82+54. האם עדיין כדאי לעשות קוניזציה כאשר הביופסיות היו תקינות?

זה ממש לא שאלה לאינטרנט. בגדול יש צורך בשיחה, קולפוסקופיה מקיפה, בדיקת PCR ל HPV ועוד.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם