הומירה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

19/10/2016 | 06:03 | מאת: עדן

שלום דוקטור .. עקב אלרגיה שהתפתחה לי בגוף.. נאמר לי להפסיק להזריק בנתיים את ההומירה על מנת לבדוק אם היא זו שגרמה לכך .. אז כרגע כבר מעל חודש שיש לי במקרר 5 זריקות בקופסאות .. כמובן שלא יצאו מהמקרר לרגע אך האם זה תקין להזריק אותן במידה ויחליטו להחזיר לי את הטיפול בזריקות? או שאני צריכה לזרוק אותם או משהו ?..

20/10/2016 | 17:32 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

20/10/2016 | 17:36 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

עקב אלרגיה שהתפתחה לי בגוף.. נאמר לי להפסיק להזריק בנתיים את ההומירה על מנת לבדוק אם היא זו שגרמה לכך .. -- עדן, לא ברור לי איך הפסקת הטיפול תעזור בהבנה האם התגובה האלרגית נגרמה כתוצאה מהטיפול: -- אם מדובר בתגובה לטיפול - היא צפויה להירגע/לחלוף ככל שמתרחקים ממועד הזריקה -- אם מדובר תופעה אחרת - גם היא יכולה להירגע/לחלוף ככל שעובר הזמן איך נבדיל? -- יותר מכך: ככל שעובר יותר זמן בין זריקה לזריקה - כך גובר הסיכון לתגובה אלרגית אמיתית בזריקה הבאה (וזאת ללא קשר לאם התגובה שאת מתארת הייתה להיומירה - או לאו) אז כרגע כבר מעל חודש שיש לי במקרר 5 זריקות בקופסאות .. כמובן שלא יצאו מהמקרר לרגע אך האם זה תקין להזריק אותן במידה ויחליטו להחזיר לי את הטיפול בזריקות? או שאני צריכה לזרוק אותם או משהו ?.. -- טוב מאוד שנשמרו במקרר. יש על כל אריזה תדפיס מועד פג תוקף. תבדוקי

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס