חסימות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/10/2016 | 19:54 | מאת: מיתר

יש לי ימים שהבטן לחוצה אין יציאה ובקושי גזים מעט בחילה אם אני אוכל. לא מקיא. הדבר היחיד שעוזר זה חאט אבל קצת עוזר זה פאפאברין. אני פעם ניגשתי למיון וזרקו אותי הביתה פעמיים. בברורים שעשיתי קלונסקופיה תקינה. נתנו לי mri מעי דק. מה תעזור בדיקה זו. תדירות ההתקפים פעם בחודש בערך 4 ימים. אני מיואש קצת מהמצב הזה. האם יתכן שיש סרטן במעי הדק? זה יתגלה ב mri? כדאי בכלל לעשות זאת?

08/10/2016 | 17:22 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום מיתר שאלת הרבה שאלות.... אנסה לענות אחת-אחת: נתנו לי mri מעי דק. מה תעזור בדיקה זו. -- אם זאת שאלה - מדובר בבדיקת דימות של מעי דק. -- אם בבדיקות שעברת היה רושם שמדובר בחסימות מעי דק - זאת בדיקה שתוכל להסביר למה קרו החסימות -- אם בבדיקות הקודמות לא היו רמזים לחסימת מעי דק ו/או דלקת במעי דק - יהיה לי קשה לענות במה הבדיקה תקדם את הבירור האם יתכן שיש סרטן במעי הדק? -- זאת שאלה שאין דרך לענות עליה באלגנטיות. אם אתה שואל היתכן התשובה תמיד תהיה כן. העניין הוא - מה מידת הסבירות? מדובר בתופעה סופר-דופר נדירה. זה יתגלה ב mri? -- כן כדאי בכלל לעשות זאת? -- ראה תשובה לשאלה מה תעזור בדיקה זו מקווה שעזרתי

13/10/2016 | 09:36 | מאת: טל

שלום מיתר, מה שם הרופא ששלח אותך לעשות MRI? והיכן הוא מקבל? דרך איזו קופה? אשמח אם תענה לי או כאן כתגובה, או למייל שלי: [email protected] תודה רבה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס