שאלה לגבי גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/08/2016 | 18:12 | מאת: דנה

רציתי לדעת האם בבדיקת גסטרוסקופיה אפשר לראות האם יש חיידק הליקובקטר או שחייב לקחת ביופסיה בשביל להיות בטוחים שזה הליקובקטר ואיזה מחלות נוספות אפשר לראות בבדיקת גסטרוסקופיה?

03/09/2016 | 19:24 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

רציתי לדעת האם בבדיקת גסטרוסקופיה אפשר לראות האם יש חיידק הליקובקטר -- לראות חיידק בעיין - לא. החיידקים קטנים מדי בשביל זה. ניתן לראות נזק שהחיידק עושה (דלקת , כיב) או שחייב לקחת ביופסיה בשביל להיות בטוחים שזה הליקובקטר -- אפשר גם לקחת דגימות כימיות (אוריאז) - התשובה מתקבלת תוך 20 דקות (ביופסיות - בדיקה מעמיקה יותר, אך התשובה לוקחת חודש) ואיזה מחלות נוספות אפשר לראות בבדיקת גסטרוסקופיה? -- דלקת, כיבים, גידולים, כלי דם לא תקינים

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס