קולונוסקופיה למושתל כליה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

21/08/2016 | 14:37 | מאת: אבי

שלום רב אני מושתל כליה ועליי לעבור בדיקת קולונוסקופיה ובהכנה לבדיקה אני צריך לקחת כדורי לקסדין ולשתות את החומר פיקולקס האם הפיקולוקס והכדורי לקסדין יכולים לפגוע בכליה אני מושתל כבר 10 שנים והקראטנין 1.4 בתודה מראש

22/08/2016 | 22:06 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום אבי הכנה לקולונוסקופיה היא לא נושא הפורום אך שאלתך חשובה: 1. אין סיכון כליתי בכדורי לקסעדין 2. פיקולקס אינו רצוי (ואף מעבר לכך) למושתלי כליה ולחולים באי-ספיקה כליתית. אנא תגש לרופא משפחה או לגסטרואנטרולוג שלך ותבקש לשנות מרשם ל-meroken - יותר קשה בשתיה אך יותר בטיחותי עבורך.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס