מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

21/07/2010 | 20:30 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לדעת בבקשה,אם יש צורך בבדיקת נשאות של המחלה הנ"ל.מאחר ואני יוצאת עם בחור שחולה במחלה. מה ההשלכות של מחלה זו??(עבר זמן רב מההתקף האחרון של המחלה אצלו,הוא עבר ניתוח)הוא מטופל מידי יום על ידי לקיחת כדור. האם זה גניטי? תודה רבה !

22/07/2010 | 11:34 | מאת: shawi

המחלקה היא לא גנתית .. והיא לא יכולה לעבור מגוף לגוף , היא מחלה יותר פסיכולוגית. אם האדם ישנה את אורח חייו , לאורך חיים תקין וללא לחצים מיותרים. האדם וצאצאיו יהיו בריאים

24/07/2010 | 11:59 | מאת: אני

והמידע הזה ממש אינו מדויק. קרוהן היא מחלה שיש לה רקע גנטי וסביבתי. זוהי מחלה אוטואימונית . לחץ נפשי יכול לגרום להחמרת המחלה אך אינו מחולל אותה.

31/07/2010 | 09:02 | מאת: רון קרוהן

אם הרופאים בעצמם (אלה שחקרו את המחלה לעומק) מתסייגים לגבי האיפיון של המחלה כגנטית-תורשתית ו/או סביבתית. אני אמנם מאמין על הקשר של גוף ונפש אבל זה כמו תסביך הביצה והתרנגולת.. מה קדם למה?

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס