3 שאלות כלליות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/07/2010 | 15:55 | מאת: ערן

1. האם מחלת קרוהן יכולה להתפרץ באופן פתאומי, גם אצל מי שנחשב לבעל מערכת עיכול בריאה ותקינה, או שהיא נוטה יותר להופיע אצל מי שסובל מבעיות במערכת העיכול? 2. האם תחושה עמומה של "גוש כואב" באיזו המפשעה והבטן התחתונה (מורגש די קרוב לאיזור פי הטבעת) הוא תופעה אופיינית למחלת קרוהן? 3. האם לחולי קרוהן, ומחלות של דלקות מעיים בכלל, מותר לקיים יחסים אנאליים? האם יש להם הגבלות על כך?

17/07/2010 | 07:39 | מאת: דר' אבני בירון עירית

מחלת קרוהן יכולה להתפרץ אצל אדם עם מערכת עיכול בריאה. אין כל מניעה גורפת מיחסים אנלים אצל חולי קרוהן.במקרים רבים המחלה לא מערבת את איזור פי הטבעת, במקרים רבים החולה נמצא בהפוגה ואינו מוגבל כלל. תחושה עומוה באיזור המפשעה, איזור פי הטבעת אינה בהכרח משנית למחלת קרון. כדאי להבדק ראשית אצל פרוקטולוג ולנהוג לפי המלצותיו

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס