מה מותר למרוח על הלחם בתקופה של רגיעה?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/06/2010 | 21:29 | מאת: טל

מהרשימה הזאת איה דברים מותר למשל:חמאת בוטנים, ריבת חלב, ריבה, חלבה, שוקולד, מיונז, חרדל, קטשופ, גבינה לבנה, בולגרית אם אפשר רק לסמן ליד כל מוצר מותר או אסור. אני כרגע מורח לרוב טחינה ודבש או גבינת עיזים חוץ מזה לא ניסיתי עוד כלום מהרשימה והייתי שמח לנסות דברים חדשים.

04/07/2010 | 22:30 | מאת: ד"ר אייל גל

מבחינתי כולם מותרים. ד"ר גל

23/07/2010 | 23:55 | מאת: שיר

הי טל לצערי אין חוקים חד משמעיים, יש הבדל בתגובה בין אדם לאדם. אני ורוב האנשים שאני מכירה במצבנו מסכימים על טחינה ללא שום ופטרוזיליה (ביתית), אבוקדו בשל, דבש טבעי, חביתה, ריבה (ממליצה בחום על ריבת סן דלפור ללא סוכר, רצוי בטעם רימונים ופטל אבל אפשר גם בטעם אגסים, תות שדה ועוד. בכל מקרה לא הייתי מנסה ריבת תפוזים או אפרסקים), אם המצב טוב אני מרשה לעצמי מעט חמאה - זה עדיף ממרגרינה, גבינת צ'דר, שהיא עם אחוזים נמוכים של לקטוז ולכן יותר ידידותית לחולי קרוהן, טונה אם השמן מסונן, מעט סלמון מעושן כשמתחשק - לפעמים אני לא מסוגלת להסתכל על זה. מבחינת ירקות, אם המצב טוב אז מעט מלפפון ללא קליפה או פטרית שמפיניון טריה פרוסה. יש ספר וגם אתר באינטרנט בשם "לצאת ממעגל הקסמים" של איליין גוטשל. יש שם המלצות לדיאטה מאוד נוקשה, ללא סוכרים בכלל. אני משתדלת להיצמד לזה אבל כן אוכלת לחם לבן ותפוחי אדמה, כדי לשמור על משקל תקין. יש באתר מעין מילון מזונות שאומר מה טוב ומה לא. ייתכן שזה יעזור לך. ובכל מקרה - אין חכם כבעל ניסיון. הרבה בריאות, שיר.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס