טיפול מיטבי לחולת קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/05/2010 | 17:29 | מאת: שמיניסטית

שלום רב, במסגרת ביצוע עבודת גמר בהיקף של 5 יח"ל על חולת קרוהן התבקשתי להתאים לחולת קרוהן וסכרת טיפול תרופתי שיהיה מיטבי עבורה. החולה מקבלת כעת את התרופות פנטסה , מטרוג'יל ויומרה לקרוהן וגליביטיק, גלוקופג' ותחליף אניסולין מסוג MIX30 – NOVO לסכרת. רציתי לשאול האם ישנן תרופות חדישות או טובות יותר המצויות בארץ או בעולם היכולות להיות טיפול טוב או מתאים יותר מאלו שהיא לוקחת? חשוב להבהיר כי זאת רק המלצה לא מחייבת ולכן התקציב או הנגישות לתרופה לא מהווה בעיה. תודה מראש.

19/05/2010 | 22:36 | מאת:

נראה שהיא מקבלת טיפול מיטבי. חשוב לציין בעבודה במיוחד שבחולי סוכרת מתן סטרואידים כגון פרדניזון יכול להחמיר את הסוכרת ולכן טיפול כזה אינו מומלץ.

24/05/2010 | 13:12 | מאת: שמיניסטית