בדיקה C.T בטן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/04/2010 | 09:03 | מאת: שרון חלפון

שמי שרון עברת בדיקה C.T בטן מה פרוש בדיקה  קטע קצר באורך 15 ס"מ במעי הדק הסופי ובו קיימת התעבות לולאת המעי וקיימת האדרה עודפת של הרירית הממצא חשוד למחלת קרוהן פעילה. קיימת הרחבה קלה של לולאת המעי הדק פרוקסימלית לאיזור זה הרקטו-סיגמואיד בתמט עם חשד לעיבוי הדופן ובצקת בתת רירית שאר המעי הדק והמעי הגס ברוחב תקין ללא עיבוי הדפנות וללא האדרה חריגה בריריות בסיכום: קטע קצר במעי הדק הסופי המתאים למחלת קרוהן פעילה ושינויים במעי הגס הרקטוסיגמואידי המחשידים לקיום מחלת קרוהן גם באיזור זה. מה אומר בדיקה הזה מה אני חייב לעשות מי עכשיו תודה רבה לכם מיני שרון

17/04/2010 | 16:26 | מאת: ד"ר אייל גל

הבדיקה חשודה למחלת מעי דלקתית בשם מחלת קרוהן המערבת את המעי הדק והגס. עליך לפנות לרופא הגסטרו בהקדם להמשך בירור וטיפול. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס