קיצור 40 ס"מ מהמעי הדק

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

10/12/2009 | 11:57 | מאת: נורית

שלום, אבי בן 62 חולה קרוהן. עבר כריתה של 15 ס"מ מהמעי הדק לפני כ 5 שנים (בנק' ההשקה למעי הגס). לפני שבועיים החל לחוש ברע: חום מאוד גבוה שעלה בפתאומיות,רעידות וחולשה כללית. חשבנו שזה שפעת ולקח זמן עד שהגיע לבי"ח. הוא אושפז עם אי ספיקת כליות, לדברי הרופאים הוא היה מיובש כי הנוזלים לא נספגו במעי ולא עברו לגוף - לכליות לדם ולאן שצריך. יש לו כ40 ס"מ של מעי דק מנוון מנק' ההשקה למעלה. הוא לקראת ניתוח וחושש מאוד. האם אפשר לחזור לחיים נורמליים לאחר קיצור כ"כ משמעותי של המעי הדק? (15+40 ס"מ). האם יש צורך לקחת תרופות לאחר הניתוח? (לאחר הניתוח הקודם הוא לא קיבל שום תרופה במשך שנתיים). שאלה נוספת - אם רק 40 ס"מ לא מתפקדים איך זה שהוא התייבש בצורה כ"כ דרסטית כשהוא שתה המון נוזלים עוד בבית? האם שאר המעי יעבוד לאחר שהחלק ההרוס יוסר? תודה רבה, נורית

12/12/2009 | 20:41 | מאת: ד"ר אייל גל

ניתן לחזור לחיים נורמליים גם אחרי קיצור של 65 ס"מ מהמעי הדק אם כי בניתוח לא תמיד כורתים את כל החלק הנגוע אלא רק משחררים הצרויות. גם חלק קטן מוצר ודלקתי עלול לגרום שלשולים קשים והתייבשות. הייתי ממליץ על טיפול תרופתי מונע לאחר הניתוח כדי למנוע השנות תוך זמן קצר. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס