נוגדנים לרמיקייד

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/10/2009 | 01:10 | מאת: אמא של

שלום לרופא. הבן שלי בן 18 חולה במחלת קרוהן מזה כ- 6 שנים. בשנה וחצי האחרונה הוא בהתלקחות.עד להתלקחות האחרונה הוא טופל בפורינטול ושמר בד"כ על רמיסיה. עם תחילת ההתלקחות הוא החל לקבל רמיקייד. בתחילה כל 8 שבועות וכעת כל 6 שבועות.למרות הרמיקייד הבן עדיין חסר תיאבון ולא מצליח לעלות במשקל (גובה 1.78 ומשקל 54 ק"ג)ובנוסף לכך הוא חלש מאוד ועייף. הרופא שמטפל בו לקח בפעם האחרונה שהיינו אצלו בדיקת-דם לנוגדנים לרמיקייד. האם כאשר יש נוגדנים לרמיקייד נפגמת יעילותו וצריך לשנות את הטיפול התרופתי?

14/10/2009 | 19:26 | מאת: ד"ר אייל גל

נוגדנים לרמיקייד יכולים לגרום לירידה ביעילות התרופה וגם להגברה של תופעות לוואי. ייתכן שכדאי לעבור לטיפול כמו יומירה שבו יש פחות יצירת נוגדנים. ד"ר גל

15/10/2009 | 15:55 | מאת: אמא של..

תודה רבה על תשובתך

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס