הורדת מינון של פרדניזון

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/08/2009 | 18:00 | מאת: לי

שלום גילו לי קרוהן לפני שנה והיתה לי שנה שקטה ועכשיו שוב התקף מלווה באישפוזים קיבלתי הוראה מהרופא לקחת פרדניזון 40 מג'במשך שבועיים ואז להוריד בהדרגה כל 5 ימים ב5 מג' היה שיפור קל במצב ואז שוב החמרה אושפזתי בשנית וקיבלתי סטרואידים לוריד במשך 4 ימים ושוחררתי שוב על מינון של 40 מג' פרדניזון לשבועיים והמליצו לי במכתב שיחרור (לא על ידי הרופא גסטרו שלי) להוריד 5 מג' כל 3 ימים. השאלה שלי מה מספר ימי ההורדה המומלץ האם זה 3, 5, 7 ימים כי זה הפרש משמעותי שמעריך משמעותית את השימוש בסטרואידים וקשה לי עם התופאות לוואי שלהם. אשמח לקבל עוד חוות דעת בתדה מראש :)

03/09/2009 | 11:02 | מאת: ד"ר אייל גל

לרב כל שבוע אך זה יכול להשתנות בהתאם לתגובת המטופל ולרופא המטפל. ד"ר גל

23/09/2022 | 08:28 | מאת: נתי

הורדמ מינון פרדינזון מ40 מ.ג אני חולה copdומפעם לפעם בהתפרצות אני מטופל בפרדינזון 40 מ.ג

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס