דלקת

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/11/2023 | 22:11 | מאת: הדר

שלום, 1-האם בודסון נחשב לאנטי דלקתי יעיל? 2- האם בהכרח המעי הדק לא מודלק במידה ולא רואים בCT עם חומר שיש התרחבות או היצרות ? תודה

שלום רב בודזון הוא טיפול יעיל להשראת הפוגה במחלת קרוהן בחומרה קלה-בינונית. עיקר ההשפעה שלו היא מקומית במעי. סיטי תקין לא שולל מעורבות מעי דק אך כן שולל סיבוכים כפי שציינת כגון הצרויות פיסטולות או אבסס יכולה להיות דלקת מוגבלת לרירית המעי הדק בנוכחות סיטי תקין. בברכה ד״ר שניר

30/11/2023 | 17:52 | מאת: הדר

ועל פי מה בודקים או יודעים שנוכחות דלקת על אף סיטי תקין? תודה

ניתן לבצע בדיקת קפסולה אנדוסקופית ולהעריך קיום דלקת במעי הדק במידה ועולה החשד לכך

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס