בדיקת קולונוסקופיה בגיל 86

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/05/2023 | 10:12 | מאת: מני

שלום רב, אימי בת 86 סובלת מאנמיה. בבדיקת דם סמוי בצואה התקבלה תוצאה שלילית. הרופא ממליץ על בדיקת קולונוסקופיה. אמא שואלת, אם אין דם סמוי בצואה, מדוע היא צריכה לעבור בדיקה שכזו. האם בגיל 86 , כאשר אין גורמי סיכון משפחתיים לסרטן המעי הגס , ולאור הסיכונים בבדיקה זו בגיל 86 כדאי לוותר על הבדיקה ?

שלום רב זה לא הפורום המתאים לשאלה זו. אענה לך בקצרה. תמיד יש לשקול תועלת מול סיכון/הפסד. במידה ומדובר באנמיה חדשה מחסר ברזל, לרוב יש מקום לבירור של מערכת העיכול. אתם צריכים לשקול- האם במידה וימצא ממצא משמעותי, יהיה מקום למתן טיפול/התערבות ככל שתהיה- אזי יש מקום לשקול בירור מלכתחילה. יש אפשרות להתחיל בירור לא פולשני על ידי קולונוסקופיה וירטואלית. מציעה לשקול את האפשרויות עם רופא גסטרו לאחר שיכיר את הפרטים והרקע של אמך. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס