אוזמפיק וקלפרוטקטין גבוה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

20/03/2023 | 16:09 | מאת: eli

שלום דוקטור אני יש לי קולייטיס ברמיסיה ולוקח אוזמפיק לירידה במשקל מזה חדשיים לאחרונה (שבועיים) היה לי כ5 יציאות ליום עם חולשה עם בחילות היה נראה לי כמו התלקחות של הקולייטיס עשיתי בדיקות דם והכל תקין כולל CRP בטווח הנורמה חוץ מקלפרוטקטין (דרך הקופה) שהיה באזור 350 השאלה 1.אם זה מתופעות לוואי האוזמפיק או שזה התלקחות ואיך ניתן לברר את יותר 2.האם יכול להיות התלקחות ללא עלייה של הCRP תודה רבה

שלום רב יכולה להיות דלקת במעי ועליית קלפרוטקטין נלווית גם ללא עליית crp. לאור ההחמרה שאתה מתאר יכול להיות שמדובר בהחמרה של הקוליטיס ויש צורך להמשך בירור ולטפל בהתאם טיפול באוזמפיק יכול לגרום לשינוי ביציאות אך עליית מדדי דלקת אינה אופיינית ממליצה שתפנה לרופא גסטרו מטפל להמשך בירור וטיפול בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס