כאבי בטן, קלפרוטקטין מעט מוגבר, אאוזינופילים בוושט

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/02/2023 | 04:32 | מאת: אמא

שלום רב בני בן ה14 סובל תקופה ארוכה מכאבי בטן, בחילות ושלשולים עם ריר שמונעים ממנו לתפקד. הוא לא הולך לבית הספר מספר שבועות, וכאבי הבטן אינם מפסיקים יום ולילה (ואף מחמירים לאחר אוכל או לפני מתן צואה). הכאב גם מעיר משינה. בבדיקות שנעשו לו של צואה וגסטרוסקופיה, קלפרוטקטין מעט מוגבר (86), אין עדות לפתוגנים מכל סוג. אאוזינופילים בוושט רירית קשקשית עם היפרפאלזיה בזאלית ואאוזינופילים מפוזרים עד 25 לכל HPF המעידה על דלקת של רפלוקס ושט, אך לא ניתן לשלול דלקת אאוזינופילית. אולטראסאונד בטן תקין עם גזים שנצפו. IgA מעט נמוך של 46. CK מעט מוגבר של 175. לציין שבעבר היתה אלרגיה לחלב עד גיל 4, ולכן הוא כמעט ולא נוגע במוצרי חלב. הוא נוטל נקסיום וקרבוסילן מספר ימים ללא הטבה. מה עושים?

שלום רב ימים ספורים יתכן ואינם מספיקים להעריך תגובה לטיפול. יתכן והמינון אינו מספק ואפשרי להעלות מינון אם אין הטבה. במידה וטיפול בנקסיום לא יסייע יתכן ויש מקום לדיאטת אלימינציה להפחתת אלרגנים שעלולים להחמיר את הדלקת שנצפתה (לא רק מוצרי חלב) רפואה שלמה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס