בדיקת mre בטן עליונה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/02/2023 | 16:11 | מאת: ירון פובה

שלום אני עם קרוהן וברימיסיה מספר שנים. עדיתי mri בטן עליונה לצורך מעקב תקופתי. בסיכום נכתב: "פקליזציה של האיליום הטרמינלי עם סיגמנט קצת מעובה במידה קלה וללא שינויים דלקתיים באיזור זה" התור שלי לרופאת הגסטרו הוא רק בעוד חצי שנה ואשמח עד אז לכל עזרה שניתן בהבנת הממצא הזה. תודה רבה

שלום רב סימני פקליזציה מעידים על כך שיש סטאזיס של צואה באיזור- כלומר שיתכן ושאריות הצואה מתעכבות באיזור ולא מתפנות במהירות- יתכן ויכוח להעיד על הצרות המעי באותו איזור. מעבר לכך עיבוי דופן יכול להעיד על שינויים דלקתיים כרונים ולא על דלקת פעילה כפי שצוין. מציעה שתקדים את התור לרופא גסטרו מטפל על מנת לדון בממצאי הבדיקה שהפנה אותך אליה בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס