מחלת קרוהן ותוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/10/2021 | 01:31 | מאת: מני

שלום דוקטור אני בן 30 עם אבחנה של מחלת קרוהן ומטופל בטיפול תרופתי . לפני שנה כשאובחנתי התאשפזתי עם כאבים בבטן וחשדו לדלקת התוספתן ו ב CT היהצקום בעל דופן מעובה ונוזל סמיך סביבו וגבולותיו אינם ברורים וסמוך אליו תהליך הטרוגני במזנטריום שגבולותיו אינם סדירים ואין הפרדה ברורהלבין דופן האיליום .מרכז התהליך הדלקתי סביב הצקום אילאום טרמינלי לאורך סגמנט של כ 10 סנטימטר של הקולון העולה .אובחנתי בסוף עם קרוהן עשיתי לפני שבועיים בדיקת MRE ובפיענוח נרשם שבצקום בעיקר באזור ICV יש קטע קצר של עיבוי דופן עם הגבלה קלה בדיפוזיה והאדרה מוגברת בשלב הורידי .ישנה האדרה מאוחרת אשר נראית לאורך סגמנט של 4 סנטימטר של איליאום דיסטלי עם עיבוי דופן קל שאינו מדגים הגבלה ברורה בדיפוזיה .ללא עדות לאבצס פיסטולה או חסימת מעי .לסיכום ממצאים בצקום כמתואר ושינוים באילאום הדיסטלי שמאימים לשינויים על רקע כרוני . האם זה אומר שצריך להגביר או להחליף טיפול ? האם בטיפול מוצלח השינויים האלה צריכים להעלם ? האם יתכן שזה בעצם שינויים צלקתיים ולא דלקתיים כך שתרופות לא ישפיעו על זה ? האם התיאור מתאים למחלה פיברוטית או דלקתית והאם מקבלים החלטות לפי MRE תודה רבה

שלום רב לפי מה שאתה מתאר חל שיפור משמעותי בין שתי ההדמיות, מה שמצביע על יעילות הטיפול שאתה מקבל. השינויים שנותרו נראה שמעידים על דלקת פעילה במידה קלה בלבד אם בכלל. מחלת קרוהן הינה מחלה המערבת את כל דופן המעי, ולעיתים לאחר נסיגת התהליך הדלקתי תחת טיפול תרופתי נותרים שינוים כרונים צלקתיים של הדופן. במחלת קרוהן השאיפה היא להגיע לריפוי של רירית המעי (זאת מעריכים על ידי ביצוע קולונוסקופיה) ובמידה וניתן גם לריפוי של כל דופן המעי (זאת מעריכים על ידי ביצוע הדמיה) אך לא בהכרח אי השגת המטרות במלואן מחייבת שינוי טיפולי. יש לשקול כל מקרה לגופו ואתה צריך לדון עם הרופא המטפל שלך על משמעות הממצאים וההמלצות להמשך. סהכ נראה שאתה בכיוון מצוין. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס