האם יש סיכוי שאין קרוהן עם קלפרוטקטין גבוה מאוד

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

30/09/2021 | 11:52 | מאת: אנונימי

בדיקת קולונוסקופיה תקינה, אולם הביופסיה מהבדיקה, הציגה דלקת חריפה וחשד גבוה לקרוהן. קפסולת וידאו- תוצאה תקינה לחלוטין. קלפרוטקטין - 1200. בדיקת צואה לחיידקים וטפילים-שלילית. האם יש סיכוי כלשהו שלא מדובר בקרוהן ?

שלום רב קלפרוטקטין גבוה מעיד על תהליך דלקתי אך לא ספציפי למחלת קרוהן. קלפרוטקטין יכול לעלות משנית לכל תהליך דלקתי (גם חולף) במעי. אם כל הבירור האנדוסקופי שבצעת היה תקין ואתה מרגיש טוב, מציעה להמשיך מעקב אחר בדיקות מעבדה ובדיקות קלפרוטקטין . במידה וערכים ממשיכים להיות גבוהים ולהעיד על דלקת, יש לשקול לחזור על בירור כדי לאבחן את הבעיה. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס