הפסקת הטיפול בתרופת "יומירה"

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/09/2021 | 18:19 | מאת: עידו

שלום רב, אני מזריק את התרופה כבר כשנה, לפני חודש חליתי בקורונה ובעקבות כך הפסקתי להזריק את התרופה. לאחר 3 שבועות שאינני מזריק, איני מרגיש שינוי במצבי הבריאותי, לא לטוב ולא לרע. האם בתקופת זמן שכזו היה צפוי להיות שוני בהרגשתי בעקבות הפסקת התרופה? האם כדאי לשקול להפסיק/לעבור לטיפול אחר לאור כך שבמקרה 3 שבועות לא חל שינוי במצבי (ללא לקיחת התרופה). תודה מראש, עידו.

29/09/2021 | 18:28 | מאת: עידו

בהמשך לשאלה, מידע נוסף שראוי שאציין: אני בן 28 ומאובחן כבר 6 שנים. בעבר טופלתי ברמיקייד ואינטיביו.

הי עידו במידה ומחלתך בהפוגה סביר שלא תחוש בשינוי לאחר כשלושה שבועות. במידה ואתה יכול לחדש טיפול בהומירה מבחינת רפואית (מבחינת הזיהום בקורונה) מציעה שתחדש טיפול זה. הפסקת הטיפול וחידוש במועד מאוחר יותר במקרה והדלקת תתלקח לא מחייבת שהטיפול יהיה יעיל כמו בפעם הראשונה. לאור העובדה שכבר עברת שני תכשירים ביולוגים מלמדת שהדלקת אצלך מצריכה טיפול קבוע. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס