שאלה, אשמח למענה תודה רבה רבה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/09/2021 | 22:01 | מאת: אדם

שלום ד"ר, אני יודע שאמנם זה אינו הפורום המתאים, אבל לצערי לא מצאתי פורום נוסף שיש בו רופא גסטרו. אני בחור צעיר [בן 21] סובל מצרבות בעקבות בקע סרעפתי והיה לי דלקת בוושט, בנוסף אובחנתי עם היפרסנסטיב וושט. מלבד הממצאים של הדלקת והבקע אמר לי הנוירוגסטרולוג שזה גם וגם, וכרגע אני מטופל קבוע בלנטון[PPI]. (ניתוח ע"ש ניסן לא אפשרי). רציתי לשאול מה הטיפול במצב זה? כרגע הוא השאיר אותי עם הלנטון כי הוא אמר שיש צרבות שראו אותם בבדיקת גסטרו[דלקת דרגה 3 הייתה]. השאלה שלי היא כיצד אמור להיות הטיפול במצב זה? האם מספיק לטפל רק בדלקת בוושט, אני לא סובל הרבה מצרבות כאשר לוקח כדורים אלא רק אחת לכמה זמן. אודה לעזרתך. [אולי כדאי לפתוח פורום צרבת עם רופאי גסטרו, בעיה די נפוצה עם המון שאלות שלרוב לרופאים בקופ"ח אין זמן להשיב]. תודה רבה רבה

שלום אדם דלקת משמעותית בושט מחייבת טיפול תרופתי להפחתת הפרשת החומצה בקיבה על מנת שהדלקת תחלוף. הדרך לדעת אם נטילת כדור אחת לכמה זמן יעילה היא לחזור על גסטרוסקופיה. מנסיוני בדלקת בושט בחומרה משמעותית (דרגה 3-4) יש צורך בנטילת הטיפול בקביעות בשל סיכון גבוה לחזרת הדלקת בהפסקת הטיפול. מציעה שתפנה לרופא גסטרו מטפל ותדון איתו באפשרות של בדיקה חוזרת להערכת מצב הדלקת ובהתאם לזה החלטה על טיפול קבוע כן או לא בהצלחה ד״ר שניר

01/10/2021 | 09:10 | מאת: אדם

תודה רבה לך

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס