התלקחות קרוהן לאחר קורונה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/09/2021 | 11:01 | מאת: אני

שלום בני בן 26 חולה רץ קרוהן כ6 שנים מטופל ברמיקיים 409 מג אחת לחודשיים כבר כמה שנים. חלה בקורונה לפני כ3 שבועות עם תסמינים בימים הראשונים של חום מאוד גבוה. הקאות וחולשה עם שיעול קל וכאבי גרון. החלים מהקורונה לפני כשבוע וחצי. ביומיים האחרונים חלה התעוררו. של כאבי בטן וכן יותר יציאות. הוא נראה חלש עם כהות מתחת לעיניים. האם זה תחילת התפרצות שנובעת מהקורונה? יש לציין שעם הרמיקייד הוא ברמיסיה תקופה ארוכה מאוד. האם צריך לעשות משהו??

שלום רב במידה ושלשולים נמשכים רצוי להשלים בירור עם תרביות צואה, וכן בדיקות דם עדכניות ובדיקת צואה לקלפרוטקטין על מנת להעריך האם מחלתו מתלקחת. במקביל ניתן לבדוק רמות רמיקייד ונוגדנים בשפל (לפני קבלת העירוי) על מנת להעריך יעילות הטיפול ולשלול אובדן תגובה בהתאם לתוצאות הבירור רופא גסטרו מטפל יוכל להמליץ מה לעשות. שירגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס