קרוהן ושלשולים מזה 17 יום

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/09/2021 | 08:13 | מאת: ציפי ד

שלום ושנה טובה. אני חולת קרוהן. ב10-15 השנים האחרונות המחלה היתה רדומה. לוקחת רפאסאל קבוע. בעבר לקחתי גם פורי-נטול. לפני 17 יום התחלתי לשלשל כמו מברז מים. לא פוסק. לא אוכלת מוצרי חלב ולא פירות וירקות. שותה המון ולוקחת מינרל טהור (סיליצאה) למנוע התייבשות. אובדת עצות. ירדתי כ2 ק״ג במשקל. בדיקות דם תקינות, crp 1. תרבית צואה שלילית. מה עוד ניתן לעשות??? אנא הושיעי אותי. גמר חתימה טובה ותודה🙏

שלום רב במידה ותרביות צואה שליליות קרוב לוודאי שלא מדובר בזיהום כסיבה לשלשול, ויתכן ומדובר בהתלקחות של מחלת המעי. במידה וכך ניתן לתת טיפול בסטרואידים כגון בודזון או פרדניזון להרגעת הדלקת. אפשרות נוספת שיכולה להקל בטווח זמן הקצר היא לנסות לקחת קלבטן שיכול להועיל במקרה של שלשול חריף וכאבי בטן לא משנה סיבתו. מציעה שתפני לרופא גסטרו מטפל על מנת להעריך את מצבך ולהחליט על המשך הבירור/טיפול תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס