ערכי קלפטרוטקטין חולה UC

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/08/2021 | 00:47 | מאת: דון

שלום רב, האם 265mg/kg בבדיקת קלפטרוטקטין זה ערך קיצוני (הנורמה 0-100) בקולונוסקופיה דלקת קלה

שלום רב זהו לא ערך קיצוני אלא מוגבר במידה קלה ויכול לתאום דלקת קלה שהודגמה בקולונוסקופיה בברכה ד״ר שניר

15/08/2021 | 10:54 | מאת: דון

תודה רבה! האם בכזה ערך היית הולכת על מעבר מאימורן לאינטיביו או שהיית מנסה פשוט הפסקת אימורן והמשך טיפול עם רפאסל בלבד (שמתקבל גם היום ביחד עם אימורן) קלינית המצב מצויין

שלום רב ערך קלפרוטקטין פחות קובע ומכתיב שינוי טיפולי. יותר משמעותי מראה הרירית, ומידת הדלקת. הפסקת אימורן תסכן בהחמרת הדלקת הפעילה. במידה וניתן לשפר טיפול נוכחי- העלאת מינונים, קורס קצר של סטרואידים, כדאי לנסות, ובמידה ואין שיפור לשקול בהתאם לחומרה שינוי טיפולי. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס