האם קרוהן זה תורשתי?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

10/08/2021 | 01:10 | מאת: אפרת

היי, אשמח בבקשה לדעת אם אחד מבני הזוג עם קרוהן - זה עובר לילדים? תודה מראש.

שלום רב מחלת קרוהן היא מחלה לה גורמים רבים ומשולבים- ישנו מרכיב גנטי אך הוא אינו עיקרי, וההשפעה הסביבתית הינה רבה, לפיכך זה לא מחייב שאם לאחד ההורים מחלת קרוהן בהכרח ילדיהם יחלו במחלת קרוהן. לכן יש לשים דגש כמו לכלל האוכלוסיה אך בפרט כאשר דנים בסיכון להתפתחות מחלות מעי דלקתיות על תזונה בריאה עשירה בסיבים עם המנעות עד כמה שניתן ממזון מתועש ומעובד. בברכה ד״ר שניר

14/09/2023 | 08:50 | מאת: אהרן פוקס

רוצים לשדך את הבת עם בחור שלאמו יש קרון האם צריך לחשוש?

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס