קפסולה מעי דק

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

04/08/2021 | 17:45 | מאת: דוד

שלום, הייתי אמור לבצע אתמול בדיקת וידאו קפסולה למעי הדק. התכוננתי לפי ההנחיות שקיבלתי -יומיים טרם הבדיקה ללא פירות וירקות, סיבים וכדומה. יום טרם הבדיקה כלכלה נוזלית בלבד של מרק עוף צח (רק המרק) מיצים וכדומה. 12 שעות טרם הבדיקה צום מלא. בלילה הייתי רעב, ולקראת הבוקר כבר הרגשתי לא טוב, חלש מדיי ותשוש מהכלכלה הנוזלית והצום. הרגשתי שאין לי יכולת להגיע לבדיקה וביטלתי אותה. א. יש לי החמרה מסוימת בכאבי הבטן בעקבות הצום. זה נורמלי? זה קורה בקרוהן? (מאובחן עם קרוהן במעי הגס לפי קולונוסקופיה לפני 4 שנים) ב. בין המכונים השונים שמבצעים קפסולה יש שוני מבחינת הנהלים- במכון אחד בולעים את הקפסולה אצל טכנאי, במכון אחר אצל אחות קפסולה ובמכון שלישי אצל מזכירה. אצל מי אמורים לבלוע את הקפסולה? ומי אמור לחבר את הנבדק למקלט והחגורה- רופא? אחות? מזכירה? טכנאי? ג. ע''פ ה-MRE שעשיתי לפני כחודש וחצי, נקבע שאין לי היצרות במעי הדק ואפשרי לבצע את הקפסולה ללא הקפסולה המסיסה. אני צריך לעבור בעוד כמה ימים עקירת שן בינה. זה בסדר לדחות מעט את הקפסולה (בערך בשבועיים-שלושה) מבחינת זה שאין לי היצרות במעי הדק ע''פ ה-MRE שעברתי לאחרונה? ד. ממה שידוע לכם- אמורים לחבר בבדיקת הקפסולה (בנוסף למקלט וחגורה) גם 8 אלקטרודות על העור בבטן? תודה.

שלום רב כאבי בטן יכולים להופיע בעקבות צום ממושך ללא קשר למחלת המעי. מציעה שבפעם הבאה תקפיד על שתיית נוזלים צלולים שאינם רק מעם אלא כוללים מיצים ממותקים ומרק צל על מנת להחזיר לגוף מלחים וסוגרים וכך להפחית את תחושת הרעב. פרוטוקולי ההכנה יכולים להיות מעט שונים בין המכונים השונים. לגבי ביצוע הפעולה- לעיתים מתן הקפסולה הוא על ידי אחות ולעיתים טכנאי, לרוב לא על ידי רופא. אין קשר בין ממצאי הmre לבין רצונך לדחות את הבדיקה. איני יודעת מה מידת הדחיפות או האינדיקציה בביצוע הפעולה ותזמונה. אין צורך לחבר גם אלקטרודות לעור במקביל למקלט ובחגורה בבדיקת קפסולה אנדוקופית רגילה בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס