בדיקת וידאו קפסולה למעי הדק

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/07/2021 | 21:44 | מאת: דוד

שלום, אני עובר בימים הקרובים בדיקת וידאו קפסולה למעי הדק. יש לי כמה שאלות: 1. קראתי שלפעמים יש תקלות, והסוללה נגמרת באמצע ואז צריכים לחזור על הבדיקה. ידוע לך על תקלה כזאת? ואיך אפשר למנוע אותה? 2. נניח שהסוללה נגמרה לפני המעבר למעי הגס, תהיה דרך לברר שהקפסולה לא נתקעה במעי הדק? 3. אם הקפסולה נתקעת למשל למשך כמה ימים או שבועות, הסוללה בתוכה לא יכולה להינמס? 4. ההבדל למעשה בין קפסולה למעי הדק לבין קפסולה למעי הדק והגס (קפסולת קרוהן) הוא אורך/משך הסוללה? כל השאלות האלה הן כי אני מעט חושש מהבדיקה. זה קצת מוזר לבלוע את המצלמה הקטנה הזאת. תודה רבה.

שלום רב הסיכוי לתקלה טכנית והפסקת פעולתה של הבטריה במהלך הבדיקה הוא מאוד נמוך ונדיר שקורה. חשוב לציין שלרוב הקפסולה עוברת את המעי הדק בזמן קצר יותר משמעותית מאורך חיי הבטריה. במידה והבטרייה נגמרת מאיזושהיא סיבה, הקפסולה כמובן ממשיכה במסלולה ותצא ולרוב ניתן לראות אותה בעת יציאתה. במידה ויש ספק אם יצאה ניתן לבצע צילום בטן על מנת לאמת/לשלול את החשד. במידה וקפסולה נתקעת ולא מתקדמת במעי, היא איננה מתפרקת ויכולה להשאר במקומה תקופה ארוכה במידה ואיננה גורמת לסימפטומים חסימתיים. ההבדל העיקרי בין קפסולת קרוהן לקפסולה הרגילה הוא הצילום גם של המעי הדק וגם הגס וזאת מתאפשר גם על ידי זמן סוללה מעט יותר ארוך אך גם על ידי טכנולוגיית צילום שונה. חשוב לציין שפרוטוקול ההכנה יותר אינטנסיבי בקפסולת קרוהן מכיון שיש צורך להכין גם את המעי הגס, ושבדיה זו עדיין איננה בסל. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס