חוות דעת בנוגע לקוליטיס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/07/2021 | 20:37 | מאת: קמילה

שלום רב, בני בן 15 אובחן עם דלקת במעי. הרופא אמר שזה קוליטיס כרגע מטופל באקסול 800 מ"ג 3x בדיקה ביופסיה הראתה: "דגימות 1 - 12 הממצאים אינם ספיציפיים למעט בדגימות ממעי גס יורד וסיגמואיד, שם נראתה דלקת חריפה INFECTIOUE TYPE. אין עדות למחלת מעי דלקתית כרונית בדגימות אלו" אשמח לקבל את חוות דעתך, האם זה אומר שאחרי טיפול הדלקת תחלוף או שזה קוליטיס כרוני. כיצד ניתן לדעת אם גם בעתיד יסבול ממחלה זו בנוסף, מגיל 10 סובל מאי ספיקת לבלב, מטופל בקרטון. תודה

שלום רב לפי מה שאת מתארת תשובת הביופסיה מאיסורי הדלקת במעי אינה ספציפית ולא מאשרת את האבחנה. יכולות להיות לכך כמה סיבות- יתכן ולא מדובר בדלקת מזוג קוליטיס כיבית אלא דלקת זיהומית אשר תחלוף. יתכן ומדובר בשלב מוקדם של דלקת מסוג קוליטיס כיבית ולפיכך הביופסיות עדיין אינן אבחנתית אך ביופסיות חוזרות יכולות לאשש את האבחנה. במקרים כאלו צריך לראות לאן הדברים מתפתחים. במידה ויש ספק יש מקום לחזור על בדיקת סיגמוידוסקופיה ולקחת ביופסיות חוזרות על מנת לאשש/לשלול את האבחנה. הרבה בריאות ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס