קרוהן ןמטרוטרקסט האם הפעם יטיב עימי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/07/2021 | 12:15 | מאת: שרון

שלום, בת -23 13 שנה עם קרוהן ,3 שנים אחרונות דימומים עם דלקת קלה לפי קולונוסקופיה ובלי סוף החלפות של תרופות .אציין שללא שילשולים והרגשה טובה תמיד . לוקחת כבר חודש מרוטרקסט ופעם בחודש עירויי אנטיביו (האנטיביו לבדו לו אועיל) האם ישנה אפשרות במידה והמטרוקסט יטיב עימי להיות רק עליו לחא טיפול נוסף ולהיכנס לרימסיה ארוכת תווך ? כבר מיואשת ורואה שלרופאים אין כבר כל כך מה לתת לי ,התרופה היחידה שהחזיקה אותי בעבר היתה רמיקייד שעם השנים פיתחתי נוגדנים .אשמח להארה בנושא ובאופן כללי שרון.

שלום שרון העדויות בנוגע ליעילות טיפול במטוטרקסט כתרופה בודדת במחלת קרוהן הן מעטות, ולפיכך ישנה אפשרות לתת תכשיר זה כרשר יש דלקת תלוית סטרואידים ואין אופציה אחרת שניתן לתת. כטיפול נוסף על טיפול ביולוגי, בעיקר נוגדי tnf יש יותר עדויות והטיפול יותר נפוץ. יש לחכות כחודשיים-שלושה חודשים לקבלת האפקט המלא של השפעת הטיפול במטוטרקסט כך שבמידה ומצבך כעת מאוזן לא הייתי משנה טיפול אלא עוקבת אחר מדדים קלינים ומעבדתיים לאורך הזמן. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס