טיפול בפרוקטיטיס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/07/2021 | 03:29 | מאת: אורח

יש לי פרוקטיטיס מסוג קוליטיס. התסמינים באים לידי ביטוי בעיקר בדימום רקטלי. כאשר תסמינים אלו מופיעים, אני נוטל נרות רפאסל/פנטסה והתסמינים נעלמים, לעיתים לפרק זמן ארוך ולעיתים לפרק זמן קצר יותר. רופא הגסטרו אמר שאני צריך לקחת נרות פעמיים בשבוע באופן קבוע, ובשלב מסוים אף יום כן יום לא באופן קבוע. לכן לאורך תקופה ארוכה לקחתי נרות פעמיים שבוע, אך הבעיה היא שהם גרמו לי לגרד רקטלי בלתי נסבל. כיום אני לוקח את הנרות רק כשהדימום מופיע ולא באופן קבוע, האם זה בסדר? אציין שוב שהשימוש בנרות (גם קצר של כשבועיים או שלושה) יכול להביא להפסקה ממושכת בתסמינים.

שלום רב פרוקטיטיס היא דלקת כרונית שבמידה ואינה מטופלת היא מתלקחת. החשיבות של הטיפול הקבוע היא במניעת הסמפטומים הלא נעימים ובהפחתת הסיכון לסיבוכים כגון התלקחות והתרחבות הדלקת במידה ותצא משליטה. לכן חשוב להתאים לך טיפול קבוע שתוכל להסתדר איתו. אפשרות נוספת היא לקחת טיפול בכדורי רפסל מידי יום. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס