קרוהן ועבודה על שרירי הבטן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/07/2021 | 01:25 | מאת: אורי

שלום, מאובחן עם קרוהן. לאחרונה אני מחזק את שרירי הבטן, יחד עם חיזוק שרירים נוספים. האם יכולה להיות סכנה כלשהי בהתעסקות באזור הבטן כדוגמת התרגילים, כשיש ברקע קרוהן? לאחר המאמץ הייתה לי אי נוחות בבטן ומעט בחילה שחלפה אחרי מעט זמן. המאמץ ברמה בינונית. תודה!

שלום רב אם אתה חש בטוב והדלקת מאוזנת אין מניעה מביצוע פעילות גופנית כולל עבודה על שרירי דופן הבטן. במידה ואתה לא חש בטוב לאחר הפעילות אולי כדאי להפחית מינון ולהתקדם בהדרגה מבחינת העומס של הפעילות. למטופלים לאחר ניתוחי בטן יכולות להיות הגבלות מסוימות בעיקר בחודשים לאחר הניתוח. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס