אימורן מעל 4 שנים UC

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/06/2021 | 06:59 | מאת: דון

17 שנים עם uc גיל 63 מקבל רפאסל כל התקופה ואימוראן ב 4 שנים האחרונות. קלינית מצב מצויין. בקולונוסקופיה דלקת קלה (כולל בביופסיות). האם נכון להמשיך כך או לעבור לתרופה ביולוגית - משתי סיבות - הפסקת האימורן ורמיסיה מוחלטת קולל בביופסיות

שלום דון דלקת פעילה מעלה סיכון להתפתחות סרטן המעי הגס ולפיכך השאיפה היא לשלוט בדלקת באמצעות הטיפול התרופתי עד כמה שניתן. במידה ויש עדות לדלקת פעילה תחת טיפול באימורן ישנה אינדיקציה להתחיל טיפול ביולוגי. גם מבחינת פרופיל הבטיחות של התרופות הביולוגיות השונות- חלקן נחשבות בטוחות יותר מאימורן ועדיפות בהבט הזה. כך שמכל הבחינות נראה שיש מקום להחליף לך טיפול. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס