טיפול בפרוקטיטיס ובקרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/02/2021 | 23:44 | מאת: שרון

שלום אני בת 42, חולת קרוהן. כרגע התלקחות באיזור המסתם האילאוצקלי וברקטום. מטופלת בבודזון ובחוקן רפאסל פעם ביום. החוקן עוזר במעט אבל עדיין יש לי מעט דימום מדי פעם ולחץ ביציאה, הרופא הציע פרדניזון אך סרבתי. האם ניתן לשלב חוקן סטרואידים? או 2 חוקני רפאסל ביום? ביחד עם בודזון....

17/02/2021 | 18:41 | מאת: אחד

קרוהן וקוליטיס מושפעות מלחץ נפשי. קרא את הספר 36 שעות מאימורן.

17/02/2021 | 18:44 | מאת: אחד

קראי

שלום רב אין בעיה לשלב חוקני רפסל עם טיפול בבודזון. כמו כן אין בעיה לשלב חוקני סטרואידים. חשוב לדעת שלחוקני סטרואידים יש ספיגה מסוימת לזרם הדם, לפיכך לא מומלץ ליטול אותם באופן קבוע. את יכולה להתחיל משבוע- שבועיים של טיפול בחוקני סטרואידים ולהמשיך בחוקני רפסל באופן קבוע. כמובן לעקוב ולראות אם חל שיפור ובמידה ולא לשקול טיפול חלופי עם הרופא המטפל. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס