זמן חיסון קורונה לאחר נטילת אנטביוטיקה לחיידק

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

12/02/2021 | 12:11 | מאת: אסנת

שלום רב אני נוטלת 4 סוגי אנטיביוטיקה ( נקסיום, פלגיל, קארין ומוקסיוויט) במינון 4080 מג ליום למשך שבועיים לטיפול בחיידק ההליקובקטור. כמה זמן אחרי נטילת האנטיביוטיקה אפשר להתחסן באופן בטוח לקורונה? האם האנטיביוטיקה עדיין נשארת בגוף לאחר השבועיים? האם יש סיכוי ליותר תופעות לוואי של החיסון לאחר נטילת האנטיביוטיקה? האם ניתן לקחת את החיסון ביום צום? בתודה מראש על ההסבר אסנת

שלום רב אין מניעה לקחת חיסון לקורונה בזמן טיפול אנטיביוטי וכמובן לא אחריו. אין צורך להמתין תקופת זמן לאחר הטיפול האנטיביוטי, לשיקולך. מכיוון שעלולות להיות תופעות לוואי קלות משניות לחיסון בימים סביב נטילתו, לא הייתי קובעת חיסון ביום צום, אך אין לכל סיבה רפואית. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס