הורדת נגע במעי הגס- קוליטיס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

09/02/2021 | 12:40 | מאת: משה

אני אמור לעבור ניתוח להורדת הנגע מהמעי הגס אני סובל מזה 15 שנה במחלת הקולטיס הדילמה האם להוריד הכול או רק שלושת רבע

שלום רב הדילמה שאתה מתאר היא מורכבת ויש הרבה מאוד שיקולים לכאן או לכאן, אפרט את חלקם. נגע דיספלסטי במעי המצריך התערבות ניתוחית מעלה סיכון לנגעים נוספים שיכולים להופיע במקביל או בהמשך הזמן, ואף להעלות סיכון להתפתחות סרטן המעי הגס. מכיון שקוליטיס כיבית היא מחלה שמערבת את כל המעי הגס, כריתת כל המעי מפחיתה סיכון זה משמעותית. וזה הרציונל לכריתה מלאה של המעי. עם זאת, עם התפתחות השיטות האנדוסקופיות לאבחון ולטיפול בנגעים דיספלסטים, ובהנתן שהדלקת במעי היא בשליטה מלאה עם הטיפול התרופתי, אפשר לשקול במצבים מסוימים לכרות חלק מהמעי. זה תלוי בדברים נוספים לרבות גיל המטופל, מחלות רקע, תוחלת חיים צפויה, העדפה אישית, וכאמור מידת השליטה בדלקת במעי. חשוב לדעת כי במידה ורק חלק מהמעי מוסר- עדיין יהיה צורך במעקב הדוק אנדוסקופי אחר החלק שנותר. אתה צריך לדון בכל השיקולים העלו עם הרופא המטפל והכירורג המנתח ולקבל החלטה מושכלת בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס