כאבי שרירים וחולשה בגלל בודזון

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

03/02/2021 | 11:06 | מאת: שרון

היי, בת 42 נוטלת כשבועיים בודזון 9 מג. אני חוששת שהכדור גורם לי לכאבע שרירים בעיקר ברגליים ואולי קצת חולשה כאילו תחושת חולי. כמו כן עיכוב במחזור. האם יתכן שזה מהכדור?

שלום שרון בודזון הוא סטרואיד שעיקר פעילותו היא מקומית במעי, רובו מתפרק עם הספיגה לדם. לפיכך תופעות לוואי ססטמיות משנית לטיפול זה הן נדירות יותר בהשוואה לסטרואידים אחרים כגון פרדניזון, אך עדיין יכולות להיות. התופעות שאת מתארת עלולות להיות משניות לטיפול בבודזון. במידה וההרגשה הכללית הלא טובה נמשכת, מציעה להתייעץ עם רופא גסטרו מטפל ולשקול את המשך הטיפול. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס