חיסון לקורונה לחולה קרוהן?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/01/2021 | 16:32 | מאת: אדית

שלום רב, אני בן 76, עובד מהבית, חולה קרוהן שאינו פעיל, סוכרתי המטופל בכדורים ועם כולסטרול גבוה מהנורמה- המטופל בכדורים. לקחתי אימוראן במשך שנים, עד פרוץ הקורונה בעולם לפני למעלה משנה. מאז אינני לוקח דבר נגד קרוהן , רק תזונה מוקפדת. לאור המידע שהחיסון עלול לעורר את מערכת החיסון לתקוף את הגוף עצמו, אני מתלבט אם להתחסן. התור שלי לחיסון לעוד שבוע, 31.1.21. מה אתם ממליצים? רב תודות על מענה בהקדם..

שלום רב החיסון לקורונה מורכב משרשרת mRNA אשר בגופנו הופכת לאחד מחלבוני מעטפת וירוס הקורונה, ואותו חלבון גורם לתגובת מערכת החיסון לייצור נוגדנים נגד אותו חלבון. תגובה דומה מעין זו מתרחשת בכל סוג של חיסון הניתן לנו, בין אם הוא מכיל חלבון, וירוס מוחלש וכו. רוב תופעות הלוואי לחיסון היו קלות וחולפות תוך ימים ממתן החיסון. לאור מנגנון חיסון בטוח ובנוכחות מחלות הרקע שציינת וגילך אני ממליצה לך כן ללכת ולהתחסן על מנת להפחית את הסיכון ללקות בקורונה. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס