חשד לקרהון -כאבים בימין בטן תחתונה, בדיקות דם גבוהות, דימום מהיום בבו

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/01/2021 | 15:15 | מאת: מזרחי

MRE - נמצאה האדרה ורסטרקציה באיליום טרמנילי. בדיקות דם - CRP . PLT ESR גבוהים. סובלת בכאבים חזקים בבטן תחתונה בימין. הבוקר החל דימום מחר בערב אמורה לעבור בדיקת קולנוס'. האם להמתין או לפנות למיון עקב הכאבים. תודה רבה

שלום רב בדיקות הדם וההדמיה שאת מציינת מעידים על תהליך דלקתי במעי הדק הסופי. דלקת כעין זו יכולה לגרום לכאבים בבטן הימנית התחתונה. אינני יכולה לייעץ לך מה לעשות ללא בדיקה גופנית והערכה של חומרת הכאבים, אך במידה וחלה החמרה ניכרת בכאב/ עליית חום לא מוסברת, מציעה שתגשי לרופא להבדק על מנת לשלול סיבוך של הדלקת. במידה והכאבים שאת מציינת מוכרים לך, ככל הנראה הם משניים לדלקת המתוארת ואז ביצוע קולונוסקופיה היא בדיקת הבחירה בשלב הזה. הופעת דימום יכול להיות משנית לדלקת והדרך לברר את מקורו היא על ידי ביצוע קולונוסקופיה. בהצלחה ותרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס