טיפול באנטיביו וחיסון

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

17/01/2021 | 19:30 | מאת: שושנה

שלום, יש לי קוליטיס ואני מטופלת בתרופה אנטיביו. האם התרופה עשויה להפריע ליעילות החיסון כנגד קורונה? תודה.

שלום שושנה את שואלת שאלה חשובה שאין עליה עדיין תשובה ברורה- קודם כל חשוב להגיד שהחיסון בטוח למטופלים עם תרופות ביולוגיות. מבחינת יעילות החיסון- החיסון לקורונה לא כלל במחקרים הקלינים שבוצעו מטופלים עם תרופות ביולוגיות, כך שהנושא לא נבדק. בימים אלו נערך מחקר במרכזים הרפואיים השונים בארץ שמטרתו לענות על השאלה הזו, כך שקרוב לוודאי בעוד מספר חודשים נוכל להתייחס לכך. בכל מקרה מומלץ להתחסן במידה ואין התווית נגד אחרת בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס