ירידה חדה במשקל, אפשרות להזנה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/01/2021 | 21:42 | מאת: אייל

שלום בן 45. ידוע על קרוהן + מעי רגיש קשה שהחמיר אחרי זיהום. ירדתי במשך כמה שנים חזק במשקל ל BMI=14 ! אומרים שההחמרה בעיקר בגלל המעי רגיש של אחרי זיהום. אני אוכל אוכל לא מגוון בעיקר לחם ואורז בלי פירות וירקות ובשר ועוד. הומלץ לקחת פורמולה. ניסיתי כמה פורמולות והן גורמות לכאבי בטן או נפיחות משמעותית של הבטן עם המון גזים וזה בלתי נסבל. שוחחתי עם הגסטרו בקופח שהמליצה לגשת למרכז רפואי לשקול אם לעשות הזנה חיצונית אולי פג או אפילו HOME TPN לכמה חודשים.. רציתי לשאול. 1. אם המעיים לא מסתדרות עם פורמולות בזמן שתייה אז האם זה אומר שגם לא יסתדרו עם הפורמולות אם יכניסו לי צינור פג שמכניס אותן ישירות למעיים? הרי זה רק מדלג על הקיבה אז בעצם זה אותה תגובה? 2. אם רוב הסיכוי שהמעיים יגיבו לפורמולות עם הזנה בפג כמו שהן מגיבים להזנה בשתיה אז האם זה אומר שרוב הסיכוי שצריך TPN ? תודה רבה

שלום רב נשמע ממה שאתה מתאר שאתה מאוד סובל. וממה שאני מבינה הירידה במשקל היא משנית להמנעות מאוכל ולא בגלל שהמעי הדק מודלק ולא מתפקד. ישנן דרכים שונות שניתן לנקוט על מנת לנסות להקל על התסמינים שאתה מתאר- בין אם על ידי טיפול אנטיביוטי שיכול לשפר את התפיחות הבטנית והשלשול ובין אם על ידי שינויים תזונתיים שונים לרבות פורמולות שונות- שיתכן ולא התנסית עם כולם. אני חושבת שאתה צריך להיות במעקב בבית חולים, במכון גסטרו שיוכל לתת לך מענה רב תחומי גם בהבט של טיפול ואיזון מחלת המעי הדלקתית וגם מרפאת תזונה הכוללת מעקב דיאטנית ומעקב רפואי על מנת למצוא את הפתרון הנכון עבורך. יכול להיות שיהיה צורך בסופו של דבר בהזנה מלאכותית בדרכים שונות אך ההחלטה צריכה להתקבל במסגרת מעקב וטיפול בבית חולים. בהצלחה והרבה בריאות ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס