מדוכא חיסון , קרוהן וחיסון קורןנה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/12/2020 | 18:05 | מאת: דורית

בסד חג שמח. אני 29 שנה מאובחנת עם קרונן, אחרי כריתה מלאה של מעי גס. מטופלת עם אימורן 100 מג ביוםצ2 כדורים ותוספי ויטמינים אומגה 3. כורכום, ברזל vsl3. האם אני יכולה יקבל את החיסון ? האם נבדק ענין של מדוכאי חיסון ? מתלבטת מאד לגבי החיסון. תודה חג שמח

שלום רב חולים המטופלים באימורן או בתרופות ביולוגיות אחרות הוחרגו מהניסויים הקלינים של החיסון ולפיכך אין מידע מבוסס לגבי קבוצת חולים זו. עם זאת, אין התווית נגד לחולים במחלות מעי דלקתיות עם או ללא טיפול תרופתי מלקבל את החיסון. האינדיקציות היחידות בגינן מומלץ שלא ליטול חיסון הינן- נשים בהריון, ילדים מתחת לגיל 16, ומטופלים עם הסטוריה של תגובה אלרגית קשה (אנפילקסיס) לתרופה/חומר. בכל מקרה מציעה לך להתייעץ על הרופא המטפל באופן ספציפי לגביך. הרבה בריאות ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס