סטומה והכרות עם בנות זוג

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

22/07/2020 | 09:24 | מאת: אריאל

אני בן 41. מאז הסטומה (קבועה), אני לא מצליח להביא את עצמי להכיר בנות זוג. אני מכיר חלק מהפרקטיקה, אבל אני מרגיש שאני צריך הדרכה צמודה עם כניסה לכל הפרטים (עם בלי שקית, מתי ואיך). בקופה יש אח סטומה טוב, אבל ממש לא מתאים למה שאני צריך. האם אפשר להפנות אותי לסיוע ספציפי? זה שילוב של גוף ונפש וכרגע אני צריך עצות פרקטיות. יש המלצות למי לפנות?

שלום אריאל הקושי שלך מובן למרות שכפי שאתה מציין את הפרטים הטכניים אתה כבר יודע. הנושא שאתה מעלה פתיר בדרך כלל עם טיפול והכוונה נכונה. מציעה לפנות לקבוצת תמיכה של בעלי סטומה ברשתות החברתיות או אפילו להתייעץ פרטנית עם בעלי סטומה שאתה מכיר שמתמודדים עם אותם קשיים, ובמקביל לפנות ליעוץ פסיכולוג רפואי שעובד עם מטופלי סטומה במרפאות גסטרו. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס