קורס פרדניזון שני ודיכוי אדרנלי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/07/2020 | 23:29 | מאת: שני

שלום, אני לוקחת תוך פחות מחצי שנה קורס פרדניזון של 40 מ"ג ל 10 ימים ואז כל שבוע לרדת 10 מ"ג ואז שבוע 5 מ"ג ושבוע 2.5 מ"ג. קיבלתי לעשות בדיקת קורטיזול שבוע אחרי הסיום לבדוק שאין דיכוי אדרנלי. העניין הוא שאני סובלת מהפרעת שינה ומעייפות קשה בכלליות וחוששת שלא אדע לפני תוצאות הבדיקה לדעת לפי התסמינים אם יש סיכוי אדרנלי. אם נאמר תוצאות הבדיקה יגיעו 4 ימים אחרי הבדיקה וזה יהיה 10 ימים בלי פרדניזון בכלל וכן יהיה לי דיכוי אדרנלי, האם אפשר להגיע לסכנת חיים בזמן הזה אם לא מודעים לכך שמתרחש דיכוי אדרנלי? והאם אם יש עייפות יותר קיצונית מהרגיל כדי לדבר עם רופא בטלפון על מנת לקחת פרדניזון? תודה מראש

שלום רב הסבירות לדיכוי אדרנל עד כדי סכנת חיים אחרי קורס סטרואידים כפי שתיארת שאת נוטלת הוא סהכ נמוך מאוד. בכל מקרה במידה ותחושי החמרה משמעותית בתסמינים בוודאי שכדאי להבדק על ידי רופא מטפל תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס