לקיחת קורס פרדניזון ופגיעה בקיבה והוושט

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

10/07/2020 | 12:59 | מאת: שני

שלום, יש לי שנים בקע סרעפתי וריפלוקס משמעותי ואני לוקחת 40 מ"ג נקסיום פעמיים ביום. קיבלתי קורס פרדניזון לקרוהן, 40 מ"ג ל 10 ימים ואז כל שבוע לרדת 10 מ"ג. העניין הוא שהפרדניזון ממש החמיר לי את הריפלוקס פי 30. יש לי כל חצי דקה לעיתים רצוף שעות גרעפסים, כאבי תופת בחזה וממש החמרה רצינית של הריפלוקס, מה שגם גורם לקשיי נשימה ולצרוך לקחת שאיפות עמוקות כל פעם שיש את התסמינים. אני מנסה לרדת בקצב יותר מהיר מהפרדניזון. לרדת כל 5 ימים ב 10 מ"ג במקום כל שבוע. האם זה בטוח לרדת ככה מהר? והאם יש סיכוי שפרדניזון יגרום לי לנזק בלתי הפיך מבחינת חומרת הריפלוקס שתמשך גם אחרי הפסקתו? תודה מראש

שלום רב אין סכנה בירידה הדרגתית מהירה יותר כפי שאתה מציין, אך ייתכן והדבר יפגום ביעילות הטיפול בסטרואידים למחלת המעי. לרוב ההשפעה חולפת עם הפסקת הטיפול בסטרואידים. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס